Showing posts with label Done. Show all posts
Showing posts with label Done. Show all posts

Wednesday, August 5, 2009

Business Quiz


Neo Quiz Spot is a quizzing organization based in India. Neo Quiz Spot intends to improve the quizzing pattern among the commoners and aim at making learning more easier. This quiz is being provided to with an emphasis on the MBA preparing students. You can contact us at neoquizspot@gmail.com for any further queries. Neo Quiz Spot Team will be responding within 24 hours. For quizzes on SNAP, IIFT, Civils and other exams, keep visiting us. Our quiz will be published every day at 10AM. So please check our blog after 10AM to see our daily updates.

1. Identify the brand based on the mascot
http://rupeeblog.files.wordpress.com/2009/06/asian-paints-gattu.jpg
Ans. Asian Paints

2. Which brand name is derived from the word 'polar' suggesting coolness?
Ans. Polo

3. Breaking away from tradition, this women's perfume brand had a man's name. The ad created a furore in the late '60s featuring a lady patting a man's backside. Name the brand.
Ans. Charlie from Revlon

4. What is the name of Ingham and Luft's model and theory which deals with hidden and open areas of knowledge about a person?
Ans. The Johari Window

5. What are illiquid stocks that do not follow SEBI rules called?
Ans. Z stocks


Neo Quiz Spot is a quizzing organization based in India. Neo Quiz Spot intends to improve the quizzing pattern among the commoners and aim at making learning more easier. This quiz is being provided to with an emphasis on the MBA preparing students. You can contact us at neoquizspot@gmail.com for any further queries. Neo Quiz Spot Team will be responding within 24 hours. For quizzes on SNAP, IIFT, Civils and other exams, keep visiting us.

Tuesday, August 4, 2009

Business Quiz


Neo Quiz Spot is a quizzing organization based in India. Neo Quiz Spot intends to improve the quizzing pattern among the commoners and aim at making learning more easier. This quiz is being provided to with an emphasis on the MBA preparing students. You can contact us at neoquizspot@gmail.com for any further queries. Neo Quiz Spot Team will be responding within 24 hours. For quizzes on SNAP, IIFT, Civils and other exams, keep visiting us.


Our quiz will be published every day at 10AM. So please check our blog after 10AM to see our daily updates.

1. Identify the logo. Hint it is one of the ofline products of google.
http://google-desktop-news.newslib.com/img/logo/4234.gif
Ans. Google Desktop Search

2. By what name is the building 'Phiroze Jeejebhoy Towers' better known as?
Ans. Bombay Stock Exchange, BSE Building.

3.One of the most effective and efficient forms of marketing is abbreviated to the initials WOM; what is it?
Ans. Word Of Mouth

4.What are the four metaphorical terms used to describe products/services in Boston Matrix model according to market share and market maturity?
Ans. Dog, Cash Cow, Problem Child and Star (or Rising Star)

5. Who is the first Asian to be appointed as Deputy Speaker of Lord House UK?
Ans. Lord Swaraj Paul

Neo Quiz Spot is a quizzing organization based in India. Neo Quiz Spot intends to improve the quizzing pattern among the commoners and aim at making learning more easier. This quiz is being provided to with an emphasis on the MBA preparing students. You can contact us at neoquizspot@gmail.com for any further queries. Neo Quiz Spot Team will be responding within 24 hours. For quizzes on SNAP, IIFT, Civils and other exams, keep visiting us.

Friday, July 24, 2009

Business Quiz

Neo Quiz Spot is a quizzing organization based in India. Neo Quiz Spot intends to improve the quizzing pattern among the commoners and aim at making learning more easier. This quiz is being provided to with an emphasis on the MBA preparing students. You can contact us at neoquizspot@gmail.com for any further queries. Neo Quiz Spot Team will be responding within 24 hours. For quizzes on SNAP, IIFT, Civils and other exams, keep visiting us.


Our quiz will be published every day at 10AM. So please check our blog after 10AM to see our daily updates.

1. Identify the fashion brand
http://www.couturebrillen.nl/kappa/images/20060728_logo_kappa.jpg
Ans. Kappa

2. What gained fame in the '50s when Marilyn Monroe announced that this was the only thing she wore in bed?

Ans. Chanel No.5

3.What does MBO or MBO's stand for?
Ans.
Management By Objectives.

4. Where is the currency Pringing Press Located at?

Ans.
Nasik

5. Which company owns Skoda worldwide?

Ans.
Volkswagen

Neo Quiz Spot is a quizzing organization based in India. Neo Quiz Spot intends to improve the quizzing pattern among the commoners and aim at making learning more easier. This quiz is being provided to with an emphasis on the MBA preparing students. You can contact us at neoquizspot@gmail.com for any further queries. Neo Quiz Spot Team will be responding within 24 hours. For quizzes on SNAP, IIFT, Civils and other exams, keep visiting us.

Friday, July 17, 2009

Business Quiz

Neo Quiz Spot is a quizzing organization based in India. Neo Quiz Spot intends to improve the quizzing pattern among the commoners and aim at making learning more easier. This quiz is being provided to with an emphasis on the MBA preparing students. You can contact us at neoquizspot@gmail.com for any further queries. Neo Quiz Spot Team will be responding within 24 hours. For quizzes on SNAP, IIFT, Civils and other exams, keep visiting us.


Our quiz will be published every day at 10AM. So please check our blog after 10AM to see our daily updates.

1. Identify this advertising strom

http://legalmarketing.typepad.com/photos/uncategorized/ogilvy.jpg

Ans. David Ogilvy

2. Auto Biography of JRD TATA?
Ans. Beyond the Last Blue Mountain

3. In advertising layouts, what is `kerning'?
Ans. Gap between the letters of a word

4. What is British Airway's BPO unit called?
Ans. World Network Services

5. When did India sign the World Bank Articles of Agreement?
Ans. 1945


Neo Quiz Spot is a quizzing organization based in India. Neo Quiz Spot intends to improve the quizzing pattern among the commoners and aim at making learning more easier. This quiz is being provided to with an emphasis on the MBA preparing students. You can contact us at neoquizspot@gmail.com for any further queries. Neo Quiz Spot Team will be responding within 24 hours. For quizzes on SNAP, IIFT, Civils and other exams, keep visiting us.

Sunday, July 12, 2009

Indian Cricket Quiz

Neo Quiz Spot is a quizzing organization based in India. Neo Quiz Spot intends to improve the quizzing pattern among the commoners and aim at making learning more easier. This quiz is being provided to with an emphasis on the MBA preparing students. You can contact us at neoquizspot@gmail.com for any further queries. Neo Quiz Spot Team will be responding within 24 hours. For quizzes on SNAP, IIFT, Civils and other exams, keep visiting us.


Our quiz will be published every day at 10AM. So please check our blog after 10AM to see our daily updates.

1. Identify this cool Dude
http://static.cricinfo.com/db/PICTURES/CMS/17000/17059.3.jpg

Ans. Venkat Raghavan. The man who this generation recognises as an Umpire and My dad as the guy who lead the Indian Cricket Team for the first world Cup

2. Who was the first batsman to score three centuries at Lord’s?

Ans.
Dilip Vengsarkar

3. The first Indian bowler to take Hatric in a World Cup Cricket Match ?
Ans. Chethan Sharma against New Zealand.

4. The only team to be dismissed twice in a single day of test match.
Ans. India

5. The only player in the history of Test cricket to score a century in each of his first three test matches.
Ans. Mohammed Azharruddin

Neo Quiz Spot is a quizzing organization based in India. Neo Quiz Spot intends to improve the quizzing pattern among the commoners and aim at making learning more easier. This quiz is being provided to with an emphasis on the MBA preparing students. You can contact us at neoquizspot@gmail.com for any further queries. Neo Quiz Spot Team will be responding within 24 hours. For quizzes on SNAP, IIFT, Civils and other exams, keep visiting us.